Anders dan anders

Diep in de materie

Bij ons stopt het niet bij een vinkje. Wij zitten er middenin en bovenop. We begeleiden en ondersteunen tot de werknemer duurzaam is teruggekeerd in het arbeidsproces. We zijn de ogen en oren van de organisatie. We begeleiden en adviseren tot slepend verzuim is opgelost. Dit scheelt uiteindelijk veel in de zichtbare én onzichtbare kosten! Bovendien bouw je zo aan een gezonde organisatie met duurzaam inzetbare werknemers. Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt is dit nog belangrijker geworden.

De mens voorop

Onze betrokken benadering creëert vertrouwen en openheid waardoor de echte problematiek op tafel komt. Wij mogen uitvragen onder taakdelegatie en bieden de werknemer precies de juiste hulp op meerdere sporen tegelijk. Maatwerk dus, gericht op duurzaam herstel. Werknemers betrekken we bij de oplossing en geven we perspectief, waardoor ze zelf gemotiveerd raken om aan het werk te gaan en te blijven.

De organisatie in beeld

We pakken de echte problemen aan en bieden met re-integratie- en loopbaanbegeleiding een duurzame oplossing voor de werknemer. Ook bedrijfseconomisch en arbeidsrechtelijk helpen wij organisaties de juiste stappen te zetten. Als werkgever zie je dit terug in de lagere verzuimcijfers en dalende kosten.

Flexibel en effectief

Met onze aanpak bereiken we veel meer dan de gemiddelde arbodienst. We zijn een expertisecentrum, verzuimoplosser en arbodienstverlener ineen. Werknemers helpen we om zelfredzamer te worden. Werkgevers leren we met training on the job om zelf verzuim aan te pakken en te voorkomen. Zelfsturing in verzuim noemen we dit, ondersteund door ons systeem RegiePoort. Onze rol sluiten we flexibel op jouw veranderende behoefte aan. We zeiden het al: anders dan anders.

Benieuwd hoe wij het écht anders doen? Vraag het 1,5 uur gratis expertisegesprek aan!

Het ZIV-model

PWEC begeleidt organisaties met 7 focuspunten naar zelfsturing in verzuim.
Werkgever en werknemer kunnen hierdoor samen slepend verzuim oplossen.

“Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”

PWEC – Anders dan anders op een rij:

  • Menselijke en betrokken benadering
  • Sterke inhoudelijke gesprekspartner
  • Praktische en duurzame oplossingen
  • Gericht op zelfredzaamheid van werkgever én werknemer
  • Flexibele manier van samenwerken