slider-pwec

MOBILITEIT

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching is veelal het doel om helder te krijgen wat men wil én welke stappen er ondernomen moeten worden om daar te komen. Samen met een loopbaancoach van PWEC mobiliteit ontdekt een werknemer wat de sterke punten zijn en wat zijn of haar positie is op de huidige arbeidsmarkt.  Na afloop van een loopbaanadviestraject weet de werknemer waar hij/zij  goed in is en wat hij/zij voor een werkgever kan betekenen.

Vaak wordt het bezig zijn met de loopbaan in de vorm van loopbaangesprekken geassocieerd met ‘outplacement’, wat heel jammer is. Loopbaangesprekken kunnen een loopbaanvraag, ontwikkelingsbehoefte of wens verhelderen en vervolgens kan er wel of geen actie op worden ondernomen. Outplacement kan hier een gevolg van zijn als een medewerker dit zelf zou willen, maar dat is zeker niet de insteek! Het is ook leuk om te ontdekken welk effect de opgedane werk- en levenservaring hebben op jou als medewerker!

Het is leuk om in jezelf te blijven investeren! Geef jezelf dit cadeau!

De volgende vragen kunnen aan de orde komen tijdens een loopbaantraject: Wat wil ik eigenlijk? Welke baan past bij mij? Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten? Hoe vind ik de juiste baan? Hoe kan ik daarbij het internet gebruiken? Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief?

PWEC mobiliteit beschikt over verschillende instrumenten om zicht te krijgen. Onze heldere adviezen bieden een goede basis en houvast voor de verdere carrière. Al onze loopbaancoaches zijn gecertificeerde coaches met ruime werk- en levenservaring. Ieder traject is bij ons altijd een maatwerktraject, omdat geen mens gelijk is.

Voorafgaand aan een loopbaantraject vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Vervolgens wordt er een persoonlijk en individueel traject opgesteld afhankelijk van wensen en budget. Veelal duurt een loopbaantraject drie tot vijf maanden.